Често задавани въпроси

Записване и уроци

Има ли входящ тест за определяне нивото на владеене на българаки език?


След провеждането на първия урок е възможно учителят да даде тест за определяне на нивото на ученика.
Как да се регистрирам?


Регистрацията се извършва от екипа на „Сричка“, след като е преминал гратисният период и е заплатена таксата за даден курс.
Как мога да се запиша и кога мога да започна уроци?


Ако сте нов ученик, който никога не е използвал услугите, предлагани от „Сричка“, можете да се запишете в следния ред: 1. Отидете на сайта в секция „Запиши се“ и изберете удобно за Вас време за провеждането на занятия. В графата „Коментар“ можете да дадете допълнителна информация за нивото на владеене на български език на детето. 2. След като получим заявката, ще се свържем с Вас в кратък срок и ще Ви информираме дали има възможност за провеждането на курс и за сформирането на група. Ще Ви насрочим дата за индивидуален урок с наш учител, който да определи нивото на български език на детето. 3. Ако вече имаме сформирана група с ученици, които имат сходно ниво на владеене на български език, можем да Ви запишем в тази група. Ако нямаме сформирана група, можем да Ви предложим индивидуални уроци, докато не се съберат деца за сформирането на група.
4. След първия урок, който е безплатен за всички нови ученици, ще можете да прецените дали да регистрирате детето при нас, за да продължи с провеждането на уроците. В случай, че желаете да регистрирате ученика, ще Ви изпратим инструкции за плащане. След регистрация ще получите достъп до Вашия профил в Платформата ни за обучение, където има график за провеждането на следващите уроци.
Как се провеждат уроците?


Уроците се провеждат във Виртуална класна стая с преподаватели на живо. Всеки регистриран ученик има достъп до Платформата ни за обучение, която му позволява:

  • Да предава домашни и да получава обратна връзка от учителя
  • Да има достъп до учебните материали, които се използват в курса
  • Да бъде изпитван чрез тестове и да преглежда резултатите
  • Да има достъп до графика за провеждането на курса и да може да комуникира с учителя
Живея извън Европа. Възможно ли е да вземам уроци?


Да, времето на уроците е съобразено с часовата зона, в която се намирате.
Какви са изискванията, за да се запиша?


Уроците за ученици в предучилищна възраст са подходящи за деца между 4 г. и 6 г., които разбират и/или говорят на български език. За 1 клас се изисква детето да разбира и говори на български език. Изискванията за ученици от 2 до 7 клас са посочени в секция „Програми“. Имаме възможност да преподаваме български език и на ученици, които не говорят български. В този случай учениците изучават български като чужд език.
Колко време продължава един урок?


Продължителността на един урок за ученици от 1 клас до 7 клас е 60 минути. Всеки урок се състои от 2 учебни часа с продължителност 30 минути всеки с кратка почивка между тях. Продължителността на един урок за ученици в предучилищна възраст е 30 минути.
По колко ученици има в един клас?


В един клас има до 6 ученици.
Предлагате ли индивидуални уроци?


Да, имаме възможност и за индивидуални уроци за ученици от 1 клас до 7 клас. Уроците за ученици в предучилищна възраст се провеждат само в групи.
По какви рамки е направена програмата за обучение?


Учебните програми на „Сричка“ по български език и литература за I, II, III, IV, V, VI и VII клас са съобразени с програмата на Министерството на образованието и науката на Република България (МОН) за Българските неделни училища в чужбина (БНУЧ).
Трябва ли да закупувам учебници или допълнитени учебни материали?


Не, учебниците ще бъдат предоставени в електронен формат, достъпът до който е безплатен.
Колко време продължават курсовете?


Предлагаме: Интензивни уроци, които се провеждат 2 пъти седмично. Учебният материал е разделен на 3 курса с продължителност 10 или 11 седмици всеки. Уроци веднъж седмично. Има възможност уроците да се провеждат веднъж седмично, като в този случай учебната програма е фокусирана основно върху материала по български език, а материалът по литература е по преценка на учителя.
Каква е политиката на „Сричка“ за пропуснати уроци?


Можете да се запознаете в секция „Общи условия“ с: - Политиката ни за пропуснати уроци по вина на ученика (т.11-16) - Политиката ни за пропуснати уроци по вина на учителя, по технически причини или поради непредвидени обстоятелства (т.17-19)

Цени

Каква е цената за един урок?


Първият урок е безплатен за всички нови ученици. За повече информация посетете секция „Цени“.
Как мога да заплатя?


Заплащането може да стане чрез:

  • Банков превод
  • Дебитни/Кредитни карти MasterCard, VISA и American Express
  • Revolut
Преди всяко плащане ще получите проформа фактура от екипа на "Сричка" и инструкции как да заплатите.
Кога се заплаща за уроците?


Уроците се предплащат веднъж месечно. Например, ако през месеца ще се проведат 4 урока, родителят предплаща за тях в началото на месеца.
Има ли отстъпка в цената, ако родителят регистриа повече от едно дете за уроци?


Да. Предвиждаме отстъпка за родители с повече от едно дете.

Технически

Какви са техническите изисквания за провеждане на уроците?


Моля, посетете секция „Технически изисквания“.

Други

Как мога да се свържа с екипа на „Сричка“?


Можете да ни пишете на info@srichka.bg или да попълните формата ни за контакт. Също така можете да ни пишете съобщение на Facebook страницата ни или в WhatsApp.